0%
Плазмолифт Regenlab PRP
 
Плазмолифтинг е иновация, която се използва от швейцарската фирма Regenlab, която създава методът PRP(Platelet Rich Plasma) или обогатена на тромбоцити плазма. Този метод се прилага в естетичната медицина за възстановяване на старееща, увредена от слънцето кожа, за стягане, освежаване и регенерация. Благодарение на процедурата се активира и процес на образуване на нови кръвоносни съдове в кожата, което подобрява кожната микроциркулация. Ефекта е изравняване на тена, видимо освежаване на кожата, намаляване подпухването около очите и тъмните петна. Възстановява също кожата на шията, деколтето и ръцете.

Плазмолифт/плазмотерапия – е нова естетична процедура, чрез която можете да освежите, подобрите тонуса и видимо да подмладите кожата си. При нея в проблемните зони от кожата – лице, шия, деколте, ръце, скалп се инжектира обогатена на растежни фактори плазма.

Методът се използва от години в медицината за възстановяване на сухожилия, стави, за по-бързо заздравяване на рани, като през последните години намери широко приложение и в естетичната медицина.

Плазмолифт/плазмотерапия – е нова естетична процедура, чрез която можете да освежите, подобрите тонуса и видимо да подмладите кожата си. При нея в проблемните зони от кожата – лице, шия, деколте, ръце, скалп се инжектира обогатена на растежни фактори плазма

Методът се използва от години в медицината за възстановяване на сухожилия, стави, за по-бързо заздравяване на рани, като през последните години намери широко приложение и в естетичната медицина.

 
 

Плазмолифт - допълнителна информация

При плазмолифта, в повърхностните слоеве на кожата се инжектира плазма – продукт, получен от собствената, предварително обработена кръв. За осъществяване на процедурата се взима малко количество венозна кръв от пациента и се центрофугира, за да се отделят кръвните клетки. Полученият продукт е плазма, която е богата на тромбоцити, известна като PRP – platelets reach plasma – богата на тромбоцити плазма.

Инжектирането на PRP плазма в повърхностните слоеве на кожата води до освобождаване от тромбоцитите на вещества с активен биологичен ефект, наречени „растежни фактори“ (EGF, PDGF,TBG, IGF, KGF, VEGF). Тези вещества активират клетките на кожата, които образуват колаген и еластин. В резултат се засилва образуването на нови колагенни и еластични влакна и хиалуронова киселина. Така се коригират видимите белези на стареене на кожата – отпускане, намален тургор и бръчки, а кожата става по-плътна, еластична и стегната.

Плазмолифта е подходящ за хора от всички възрастови групи, при които се установяват белези на “стареене” на кожата. Прилага се за корекция на видими линии и фини бръчки около очи, уста, шия, деколте и ръце, за стягане на кожата на лицето – намаляване на отпускането, подобряване на тонуса и текстурата, за намаляване на тъмни кръгове и торбички около очите, за лечение на някои форми на косопад.

Ефектът на процедурата върху кожата варира в зависимост от възрастта и начина на живот на пациента. При по-млада кожа се постига цялостно освежаване и тонизиране, както и намаляване на фините линии и бръчки около очите. При настъпило по-значително стареене, в резултат на процедурата, намаляват видимите бръчки по цялата третирана кожна повърхност, тя става видимо по-стегната и ревитализирана.

Процедурата е подходяща при хора, които страдат от алергии и не могат или не искат да прилагат върху кожата си вещества получени по синтетичен път.
Плазмолифтът е отличен избор за хора, които търсят естествени начини за подмладяване.

Първите резултати се наблюдават до 3-4 седмици, след първата процедура, а промените на кожата стават все по-видими през следващите месеци.

Настъпващите промени са: видимо по-стегната кожа, по-сияйна и свежа, като най-значими са промените в зоната около очите, тъмните кръгове намаляват.
За поддържане на ефекта е желателно осъществяването на поддържащи процедура през 6-12 месеца.

Предимства на плазмотерапията са, че инжектирания продукт е извлечен от собствения организъм, без риск от алергия, без риск от отхвърляне, без известни странични ефекти във времето и има дълготраен ефект.

Плазмолифтингът въздействието върху кожата, като стимулира образуването на нов колаген, осигурява тъканна регенерация и подмладяване, хидратира кожата отвътре, изглаждан фини линии и бръчки, стяга контура на лицето, изравнява тена.

Всички пациенти между 30 и 70 години са подходящи за тази терапия.
Освен в естетичната медицина методът на използване на автоложна, обогатена с тромбоцити кръвна плазма се прилага и в други сфери на медицината: за лечение на изгаряния, травми, трудно зарастващи рани, за по-бързо възстановяване след хирургични интервенции.