За резервация и въпроси
+359 876100 006

Лазерна Епилация Мъже

Цена от 25,00 лв.
На склад
Останали са само %1
SKU
Laser Hair Removal Men

 

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация е ефикасен, бърз и надежден модерен метод за премахване на нежеланото окосмяване. Методът представлява излагане на зоната с нежелано окосмяване на импулси от лазерна светлина, които унищожават космения фоликул. Импулсите се поглъщат от пигмента меланин, който се съдържа в косъма и придава неговия цвят. Меланинът провежда импулсите до космения фоликул, където светлинната енергия се преобразува в топлинна. Така косменият фоликул се унищожава и окосмяването е премахнато за продължителен период от време. Лазерният лъч е насочен изцяло към косъма и неговия фоликул, а влиянието върху кожата е минимално и незначително.

 

Ефективност и приложение

При процедурата значение оказват типа кожа, възрастта на пациента, хормоните, цвета на косъма и кожата, дебелината на косъма и колко редовното се прилага лазерът. В зависимост от тези фактори се определя броят процедури за постигане на оптимални резултати. Резултатът е дълготрайно отстраняване на нежеланото окосмяване, но методът има още полезни приложения – напр. лечение на фоликулит, решаване на проблема с обърнати и враснати косми.

 

Резултати и трайност

При лазерната епилация резултатите са видими още след първата процедура – окосмяването намалява, космите растат по-бавно. След 5 до 8 процедури нежеланите косми в третираната зона са отстранени за продължителен период от време. Тъй като резултатите са индивидуални, в ProDerma вие ще получите консултация от квалифициран лекар – специалист.

 

За кого е подходяща лазерната епилация

Повечето лазерни апаратури имат известни ограничения в зависимост от кожата и типа окосмяване, но в ProDerma използваме методи, подходящи за всяка кожа. Най-лесно се постигат резултати при пациенти със светла кожа – благодарение на този фактор най- голямо количество импулсна енергия може да бъде проведена с минимален риск от нежелани ефекти. Някои процедури не се прилагат при бременност, екземи, дерматити и хепатит.

 

Съвети преди и след процедурата

Непосредствено преди процедурата нежеланото окосмяване в третираната зона може да се обръсне, но в никакъв случай не бива да се епилира с кола маска, епилатор и пинсети, което нарушава целостта на фоликула.

 

Колко процедури са необходими за постигане на добри резултати?

Между 5 и 8 процедури, в зависимост от индивидуалните фактори, ще доведат до премахване на нежеланото окосмяване за дълго време. След това са препоръчителни поддържащи процедури 1-2 пъти годишно. Резултатът е до 90% отстраняване на нежеланото окосмяване с над 10 години трайност на процедурата. Разбира се, резултатите при всеки пациент са индивидуални.

To Top