За резервация и въпроси
+359 876100 006

PRP плазмотерапия

Цена от 300,00 лв.
На склад
Останали са само %1
SKU
PRP plasma therapy

 

Какво представлява PRP плазмотерапията?

Плазмолифт/плазмотерапия е нова естетична процедура, чрез която можете да освежите и подобрите тонуса и видимо да подмладите кожата си. При нея в проблемните зони от кожата – лице, шия, деколте, ръце, скалп се инжектира обогатена на растежни фактори плазма. Методът се използва от години в медицината за възстановяване на сухожилия, стави, за по-бързо заздравяване на рани, като през последните години намира широко приложение и в естетичната медицина.

При плазмолифта в повърхностните слоеве на кожата се инжектира плазма – продукт, получен от собствената, предварително обработена кръв. За осъществяване на процедурата се взима малко количество венозна кръв от пациента и се центрофугира, за да се отделят кръвните клетки. Полученият продукт е плазма, която е богата на тромбоцити, известна като PRP – богата на тромбоцити плазма.

Инжектирането на PRP плазма в повърхностните слоеве на кожата води до освобождаване от тромбоцитите на вещества с активен биологичен ефект, наречени „растежни фактори“ (EGF, PDGF,TBG, IGF, KGF, VEGF). Тези вещества активират клетките на кожата, които образуват колаген и еластин.

 

Ефективност и приложение

Плазмолифтинг е иновация на швейцарската фирма Regenlab, която създава методът PRP (Platelet Rich Plasma) - обогатена на тромбоцити плазма. Този метод се прилага в естетичната медицина за възстановяване на старееща, увредена от слънцето кожа, за стягане, освежаване и регенерация. Благодарение на процедурата се активира процес на образуване на нови кръвоносни съдове в кожата, което подобрява кожната микроциркулация за дълготраен позитивен ефект: изравняване на тена, видимо освежаване на кожата, намаляване подуването около очите и тъмните петна.

Възстановява кожата на шията, деколтето и ръцете. Ефектът на процедурата върху кожата варира в зависимост от възрастта и начина на живот на пациента. При по-млада кожа се постига цялостно освежаване и тонизиране, както и намаляване на фините линии и бръчки около очите. При настъпило по-значително стареене, в резултат на процедурата, намаляват видимите бръчки по цялата третирана кожна повърхност, тя става видимо по-стегната и ревитализирана.

 

Резултати и трайност

Видимо по-стегната кожа, по-сияйна и свежа. Най-значими са промените в зоната около очите - тъмните кръгове намаляват. В резултат от процедурата се засилва образуването на нови колагенови и еластични влакна и хиалуронова киселина. Така се коригират видимите белези на стареене на кожата – отпускане, намален тургор и бръчки, а кожата става по-плътна, еластична и стегната. Първите резултати са най-осезаеми до 3-4 седмици след първата процедура, като ефекта е с натрупване. Позитивните промени в кожата стават все по-видими през следващите месеци. За поддържане на ефекта се извършват поддържащи процедури през 6-12 месеца.

 

За кого е подходяща лазерната епилация

При необходимост от изравняване на тена, видимо освежаване на кожата, намаляване подпухването около очите и тъмните петна, за възстановяване на кожата в зоните на шията, деколтето и ръцете.

Плазмолифт е процедура, подходяща за хора от всички възрастови групи, при които се установяват белези на “стареене” на кожата. Прилага се за корекция на видими линии и фини бръчки около очи, уста, шия, деколте и ръце, за стягане на кожата на лицето – намаляване на отпускането, подобряване на тонуса и текстурата, за намаляване на тъмни кръгове и торбички около очите, за лечение на някои форми на косопад.

 

Съвети преди и след процедурата

Процедурата е подходяща при хора, които страдат от алергии и не могат или не искат да прилагат върху кожата си вещества получени по синтетичен път. Плазмолифтът е отличен избор за хора, които търсят естествени начини за подмладяване.

 

Колко процедури са необходими за постигане на добри резултати?

Първите резултати се наблюдават до 3-4 седмици след първата процедура, а промените на кожата стават все по-видими през следващите месеци. За поддържане на ефекта е желателно осъществяването на поддържащи процедури през 6-12 месеца.

To Top