0%
Зеленият чай – ползи, факти и съвети
 

Зеленият чай – ползи, факти и съвети:

Зеленият чай е един от най-мощните антиоксиданти. Той е смятан за елексир на младостта и красотата. Според редица изследвания в зеленият чай се съдържат голямо количество витамини и микроелементи, които спомагат за по-добрата функция на целия организъм. Именно заради тези му свойства в наши дни екстрактът от зелен чай се използва като добавка към професионалните козметични продукти.

Редовната употреба на зелен чай води до един по-добър баланс между дух и тяло.

Зеленият чай действа диуретично, подобрява храносмилателните процеси в организма, понижава температурата, има силно прочистващо действие и се счита за противоотрова. Използва се също така, за да премахне нежеланите странични ефекти след лечение с антибиотици, при употреба на никотин, алкохол и при работа във вредна среда. Зеленият чй се смята за ЕСТЕСТВЕН антибиотик, именно защото има противовъзпалителни, антивирусни и бактерицидни свойства. Зеленият чай може да ускори прочистването на свободните радикали от нашето тяло благодарение на високите стойности на полифеноли (катехини). Екстрактът от зелен чай – полза и за кожата на лицето. Редовното прилагане на екстракт от зелен чай върху кожата ни оказва положително въздействие върху нея – кожата става видимо по- гладка и бляскава, изчезват мазните отблясъци. Оказва много добро антиоксидантно действие и предпазва кожата от вредните атмосферни условия. Освен това набавя необходимите витамини А и D. Екстрактът от зелен чай се използва в козметиката за чувствителна кожа, поради неговите успокояващи и омекотяващи свойства. Антиоксидантният ефект спомага в борбата с първите признаци на стареене на клетките и предпазва от отрицателното влияние на UV- лъчите.

Ако трябва да обобщим, зеленият чай:

• Съдържа немалко вещества, подпомагащи свойствата и функциите на нашият организъм; • Пречиства кръвта от холестерол и други вредни вещества и наслоявания по стените на кръвоносните съдове; • Поддържа нормалната дейност на стомаха и сърцето; • Стимулира циркулирането на кръвта; • Повдига настроението, засилва паметта и мозъчната дейност; • Цинкът намиращ се в зеления чай играе важна роля за правилното протичане на бременността; • Укрепва двигателната способност на организма и нервната система; • Влияе много добре при проблеми с очите; • Помага при преумора.

Живейте в хармония с Вашето тяло !