0%
Pulsar IPL в борбата с капилярите
 

Какво представляват капилярите?

Капилярите са малки и фини кръвоносни съдове, които свързват вените и артериите. „Работата“ на капилярите е да обменят вода, кислород, хранителни вещества и отпадни продукти между клетъчната тъкан и кръвоносната система. Като спукани се определят тези капиляри, които се разкъсват в близост до повърхността на кожата. Тяхната поява често се асоциира с напредването на възрастта, но могат да се проявят и по-рано в живота, в резултат на различни фактори и състояния, като слаби стени на кръвоносните съдове, лошо кръвообращение или травма. Появата на спукани капиляри понякога се дължи на наследствено заболяване, но обикновено е свързана с прекомерно излагане на слънце или хронична употреба на алкохол. Често се появява по време на бременност, когато високите нива на някои хормони отслабват стените на капилярите. Някои медикаменти, включително локални кортикостероиди, противозачатъчни таблетки, хормоно-заместителна терапия и лекарства за химиотерапия, допринасят за появата на спукани капиляри. Те са често срещан проблем при хора, които страдат от кожно заболяване, наречено розацея. Капилярите са крехки и се разкъсват, когато са увредени, обикновено оставяйки малки червени петна по лицето или краката. Спуканите капиляри рядко се самоизлекуват и в повечето случаи се нуждаят от някаква форма на лечение, за да изчезнат. Човек може да е в състояние да ги предотврати или намали тяхната поява чрез здравословен начин на живот и хранителен режим. Ако персистират, може да е необходимо да се извърши корекция с лазер или химическа хирургия. Преди това обаче, е желателно да се опита с по-щадящи естествени средства, включващи се в алтернативно лечение на спукани капиляри.

Защита от слънцето

Защитата от слънцето трябва да е приоритет за всеки, който има спукани капиляри, тъй като ултравиолетовата светлина може да влоши проблема. Това е и причината много хора да получат спукани капиляри. Минералните слънцезащитни продукти предлагат лека, но изключително ефективна бариера срещу вредните слънчеви лъчи. Те осигуряват значителна протекция от слънцето чрез не дразнеща кожата формула с минерална основа, която може да се използва всеки ден. Защита от слънцето трябва да се използва както в затворени помещения през лятото, така и на открито, тъй като някои ултравиолетови лъчи могат да проникват през стъклото и да причинят увреждане на кожата.

Начин на живот

Има много фактори като атмосферни условия (големи температурни колебания, студ, вятър), интензивно излагане на слънце, емоционални преживявания (напр. стрес), хормонални нарушения, физическо натоварване, генетични фактори, използване на някои козметични препарати и лекарства, заболявания на храносмилателната система, употреба на алкохол, а също така – вродена чувствителност на кожата. Твърде силното търкане на кожата също може да влоши състоянието на чувствителните зони и да увеличи спуканите капиляри.

Как да се предпазим от появата на капиляри?

• Нанасяйте слънцезащитен крем, за да предпазите кожата на лицето от ултравиолетовите лъчи • Правете повече упражнения, за да заздравите мускулатурата на краката, да подобрите циркулацията на кръвта и да повишите тонуса на венозната стена • Контролирайте теглото си • Когато сте в покой, си вдигнете краката, колкото можете по- продължително • Не стойте прави дълго време • Не носете обувки с висок ток прекалено дълго da-si-sexi-e-izbor • Ограничете носенето на стегнати чорапи • Намалете солта и консумирайте храни, богати на фибри

Как действа Pulsar IPL ?

Системата Pulsar предлага идеалното решение за прекъснати вени по лицето и розацея. Светлината се поглъща от кръвоносните съдове, предизвиквайки коагулация и прибиране. Времето за възстановяване е кратко или напълно отсъства, което прави процедурата идеална за обедната почивка. IPL се счита за една от най-ефективните технологии, които гарантират отлични резултати при отстраняване на козметични дефекти и подмладяване на кожата без увреждане на целостта й. Необходимият брой процедури е 3-4.

Предимства:

• Изключително бърза и ефективна процедура, след която клиентът лесно възстановява ежедневните си дейности. • Възможност за настройване на параметрите за всеки индивидуален случай, както и третиране на множество кожни проблеми чрез една единствена процедура • Резултата е следствие от стимулиране на процеси в дермата за отделяне на растежни фактори, които стимулират клетките, отговорни за синтеза на нови колагенни и еластични влакна. Кожата е изцяло обновена на ниво епидермис и дерма.