0%
Професионални Масажи
 

Класически масаж

Още от древността масажът се използва като лечебно и профилактично средство при различни заболявания. Основните цели на масажа са подпомагане и възстановяване  на функцията на органи и системи при различни заболявания, както и за профилактика от усложнение по време на дадена болест и последиците от нея. Освен това класическият масаж служи за премахване на напрежението и спазмите в мускулите и елиминирането на болката и натрупания стрес.

 
 

Масаж на гръб + антицелулитен

Искате да отделите повече време за себе си, но то никога не ви стига? Ние от ProDerma Clinic направихме специално за вас този комплексен масаж, след който ще се почувствате напълно отпочинали и релаксирали и с повишен тонус. Предлагаме ви в рамките само на 60 минути да забравите за проблемите, да се отпуснете и да се насладите на релаксиращия масаж на гръб и успоредно с него на антицелулитен масаж.
 
 

Релаксиращ масаж

Реласкиращият масаж е един от най-добрите начини да се помогне на организма си да намали напрежението и да се отпуснете. Съчетанието между масажа и топлината на етерични масла ще ви донесе незабравимо удоволствие и релаксация за тялото и духа.
 
 

Ароматерапия

Ароматерапията е дял от алтернативната медицина, който използва естествените аромати на растенията за облекчение и/или лечение на различни болестни състояния. За извличането на ароматните масла MASSADA използва метода на студеното пресоване. Техните масла са богати на антиоксиданти, полиненаситени мастни киселини, линолова киселина, олеинова киселина и витамин А и Е. Етеричните им масла от своя страна се използват изключително много в балнеолечението, хидротерапията и ароматерапията. Не съдържат консерванти и оцветители и са получени чрез просмукване и накисване. Всички растения и цветя, от които MASSADA добива маслата са екологично чисти.
 
 

Масаж с мед

Всички сме запознати с благотворните и лечебни свойства на пчелния мед върху организма. Терапията с мед се прави с цел да се извлекат ненужните токсични вещества през нашата кожа. За тази цел се използва пчелен мед, който се нанася върху кожата ни и чрез специфични масажни техники се извличат вредните токсини, които са се задържали в подкожните тъкани. Медът е богат ма важни микроелементи и минерали, витамини, ензими, както и антибиотични вещества. Медният масаж в наши дни представлява един цялостен природен метод на лечение. Той влияе силно тонизиращо на целия организъм, като е особено ефективен при белодробни заболявания, артроза, депресии, хронична умора, възстановяване след тежки заболявания и др.
 
 

Лечебен масаж

Лечебният масаж представлява сбор от механични въздействия върху кожата и подлежащите тъкани. Той се осъществява чрез специални похвати извършени от специалист с лечебна или профилактична цел.
 
 

Спортен масаж

Спортния масаж е дълбок и стимулиращ. Целта на спортния масаж е постигане на по-добра тренираност, максимално бързо възстановяване на всички жизнени функции, премахване на натрупаната умора и намаляване на травматизма. Подходящ е за хора, занимаващи се активно със спорт.
 
 

Антицелулитен масаж

Този масаж се прави върху засегнатите от целулит и адипозни натрупвания зони. В него се прилагат комплекс от дълбоки масажни техники, които имат за цел да стимулират кръвоснабдяването на тъканите и да раздвижат застоялите течности и лимфа.

Антицелулитен масаж с кафе: 60 мин. – 45 лв.

Терапията за лечение на целулита създадена от MASSADA съчетава в себе си най-съвременните технологии, активира метаболизма и помага за изчистване на ненужните токсини и течности благодарение на действието на кофеина. Лечението е изключително ефективно благодарение на продуктите и специалните масажни техники, чрез които по естествен път се постигат най-добри резултати – красиво и добре балансирано тяло. Тази терапия е подходяща за хора с едематозен целулит, задържане на течности и натрупване на мазнини.

Антицелулитен масаж с водорасли: 60мин. – 55 лв.

Специално създадена терапия с водорасли от MASSADA за редуциране на теглото. Тя активира диурезата, засилва и подобрява кръвообращението и дренажа на краката. Тази терапията е ефикасно средство за борба с едематозен целулит.

 
 

Лимфен дренаж

Лимфната система е една от най-важните в човешкия организъм. Без нея нашите тела биха изглеждали като издути балони. Лимфния дренаж е подходящ при хора, които страдат от липсата на енергия или „мудна“ имунна система. Освен това Лимфодренажния масаж е изключително полезен и при хора, страдащи от спортни травми и наранявания. След преминаването на възпалителния процес, лимфния дренаж може да бъде приложем и след спортния масаж. Това ще помогне на тъканите да се „изчистят“ от отпадни продукти и ще редуцира малки отоци. Освен при спортни травми, лимфния дренаж е подходящ и при белези и съединително-тъканни сраствания.
 
 

Масаж на яка и глава

Това е един изключително предпочитан масаж в наши дни. На никого не са му чужди болките във врата и постоянното му схващане. Този масаж е изключително бърз и ефективен. Подходящ е за хора, които не разполагат със свободно време, но искат да отделят съвсем малко време за себе си, за да се почувстват по-тонизирани и отпочинали. Масажът е отпускащ, повишаващ тонуса и премахващ за секунди главоболието, сковаността и умората.
 
 

Рефлекторен масаж

Изключително бърз, релаксиращ и възстановяващ организма ефект. Подобрява кръвообращението, отпуска тялото, изчиства организма от натрупалите се токсини. Този масаж се извършва за лечение на функционални и хронични органични заболявания на вътрешните органи, дегенеративни заболявания на гръбначен стълб и стави; състояния след травми; вегетативни и ендокринни заболявания.
 
 

Рефлексотерапия

Рефлексотерапия е част от рефлексология, която се занимава с обработка чрез масажиране на рефлексни/ чувствителни точки, разположени в краката, ръцете, гърба, езика, ушите. Тя е наука за лечение – техника, която включва масажиране на краката, ръцете и главата в области, съответстващи на всеки орган. Рефлексотерапията носи своите корени от древен Египет и Китай и е толкова стара, колкото акупунктура или акупресура. Най-важната област е тази на крака, понеже в стъпалото има много нервни окончания. За 3000 години, китайците практикуващи рефлексотерапия са намерили нов баланс на Чи енергията за лечение на множество заболявания. Придобила голяма популярност напоследък като модерна терапия, рефлексотерапията е чудесна превантивна мярка за облекчаване на болката и стреса.
 
 

Периостален масаж

Периост се нарича двойният слой съединителнотъкънна мембрана, която покрива повърхността на костите и е плътно прилепена до тях. Периостът е богато инервиран и през него минават кръвоносни съдове, които хранят костта. Също така периостът играе важна роля и при заздравяването на фрактурите. Периосталният масаж е бил предложен през 1929 г. от германските учени Dr. P. Vogler, MD и Dr. H. Krauss, MD. През 1950 г. този масаж е окончателно приет като независима процедура в медицинския масаж.
 
 

Стречинг

Cтpeчингът действа като aĸтиватор за мycĸyлитe. При него се извършват бавни движения, които се координират заедно с дишането. По този начин се доставя повече кислород, което допринася за разтягането и отпускането на мускулите и сухожилията. Стречингът облекчава мускулната треска и контрактура. Освен това, чрез него се разтягат периферните нерви и мускулните фасции, което води до подобрение на мускулния тонус, добра координация и свобода на движенията. Имeннo тoвa e ocнoвнaтa цел нa cтpeчингa – пoдoбpявaнe нa общия тонус и мускулната елаастичност. Стречинг упражненията водят до повишено производство на ендорфин в нашето тяло, създавайки ни чувство за благополучие, удовлетвореност и баланс. 5-10 минутен стречинг на ден успокоява болките в раменете и врата, които са настъпили в резултат на преумора. Редовните упражнения ни карат да станем по-издръжливи дори и при физическо натоварване.