0%
ПРОЦЕДУРИ С БОТУЛИНОВ ТОКСИН
Ботулинов токсин от типа А (Ботокс или Диспорт) е първата форма на ботулиновия токсин одобрен за козметични цели. Активният компонент на Ботокса е белтък, който се извлича от бактерията наречена „Clostridium botulinum“, която блокира освобождаването на ацетилхолин и отпуска мускулите. Ние прилагаме препарата ботулинов токсин от тип А (в лекарствена форма „BOTOX”) за отстраняване на хиперкинетични бръчки (наличие на мимически бръчки в областта на челото, между веждите и параорбиталните зони, в областта на гърба на носа, брадичката, хоризонтални и вертикални бръчки по шията, ъглите около устата, в областта на деколтето). Нашият клиничен опит ни позволи да определим оптималните дозировки, да оценим естетичния ефект и да проследим за дългосрочни резултати от метода. Основният принцип при прилагането на препарата „Ботокс” за корекция на мимическите бръчки, се състои в използването на по-малки дози за получаване на оптимален ефект. Препоръчителните дози отчитат възрастта, пола на пациента и областта за въвеждане. Естетичния ефект се проявява в изглаждането на мимическите и статичните бръчки, с различна степен на изразност.
 

БОТОКСЪТ НЕ Е ЗАПЪЛВАЩ АГЕНТ

Ботоксът действа конкретно за предизвикване на временно отпускане на мускулите, водещи до появата на бръчки. По този начин той се различава от филъра, използван за „изглаждане” на бръчките. Тази разлика е много съществена, тъй като употребата на филър не е заместител на Ботокс и обратно. Всъщност, по-скорошните клинични изследвания са показали, че употребата на Ботокс наред с филърите, като колаген или хиалуронова киселина, може да удължи ефектите получени от запълващите агенти. Това се разбира интуитивно, тъй като спирането на свиването на мускул ще позволи на филъра да остане на мястото за по-дълго време. Нашата статия за дермални филъри с хилауронова киселина може да Ви бъде интересна. Свръхактивните мускули на лицето причиняват образуването на бръчки. Това могат да бъдат мускули на челото, области около очите, устата и шията. В този случай, Ботоксът се инжектира с помощта на много малка игла в свръхактивните мускули. Ефектите от Ботокса настъпват постепенно и се разгръщат от 7 до 10 дни след инжектирането. Резултатът обикновено трае от 3 до 6 месеца. Докато много фините бръчки изчезват напълно с инжектирането на Ботокс, по-дълбоките бръчки може да останат. Точно тези бръчки се третират най-добре с агента запълващ меките тъкани, като допълнение към инжектирания Ботокс.
 
 

Допълнителна информация

Инжекциите с ботулинов токсин тип А, са сравнително безопасни и високо ефективен метод, временно премахващ бръчките, причинени от свръх активност на лицевите мускули. Временната денервация не причинява атрофия на мимическата мускулатура, двигателната активност на мускулите напълно се възстановява за 6 месеца до 1 година. Въздействайки на етиологичният компонент на патогенезата на мимическите и старческите бръчки, ботулиновият токсин може успешно да се прилага не само като лечебен метод, но и като профилактичен метод при козметичната корекция. Комбинацията от инжекция с ботулинов токсин и контурна пластика, с различни видове дермаабразио, пластични операции с естетичен профил, позволява да се получат изразени и устойчиви резултати от корекциите. Инжекциите с Ботокс смекчават бръчките върху лицето и по желание, те могат да причинят повдигане на веждите за предаването на по-младежки вид. Най-голямата полза от Ботокса обаче е предотвратяването на по-нататъшното образуване на бръчки. Един млад пациент, на когото току-що е започнало образуването на бръчки може да спре процеса и понякога да го направи обратим, като започне редовното инжектиране на Ботокс. След интервенция пациентът може да поддържа резултата от това за много по-дълъг период от време с приемането на инжекциите с Ботокс. Хората, които страдат от прекомерно изпотяване могат също да се възползват от тези инжекции.