0%
БИОРЕВИТАЛИЗАЦИЯ - VISCODERM
 

Биоревитализацията e инжекционна процедура, осигуряваща незабавно възстановяване на водния баланс на кожата. Това e единственият способ за доставяне на хиалуронова киселина в необходимите слоеве на епидермиса.

Основен компонент на всички препарати е хиалуроновата киселина, естествено овлажняващо средство, което присъства в организма на човека и може да се понижава под въздействието на слънчевите лъчи или с напредването на възрастта. Неприятни последствия от този процес са сухата кожа, напуканата кожа и бръчките.

VISCODERM® е медицински продукт, предназначен за интрадермална употреба. Съдържа високопречистена естествена хиалуронова киселина, с молекулно тегло близко до ендогенната хиалуронова киселина. Има широк спектър на приложение и може да се използва с различни видове терапии и лечение против стареене.

 
 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За да проникне хиалуроновата киселина на необходимата дълбочина, а именно в базалния слой на кожата, е необходимо нейната молекула да бъде разкъсана на по-малки части.

Това се дължи на факта, че молекулата на хиалуроновата киселина по размер е по-голяма, отколкото пространството между клетките, а това означава, че не е възможно да проникне там, където е необходима, ако говорим за овлажняващите кремове. Това е причината повечето от тях да обезпечават макар и добър, но само временен ефект.

С помощта на игла става възможно доставянето на хиалуронова киселина в базалния слой на кожата и да я въведе там в необходимото количество.

Биоревитализацията, може би, е най-безобидната процедура за подмладяване, но лекарите по естетична медицина съветват момичетата до 25-годишна възраст да не се подлагат на нея, поради липса на необходимост. Младата кожа има достатъчно силни собствени способи за задържане на влага. Към 28-мата година, процедурата помага за избавянето от недълбоките бръчки и от обезводняване, а на 55 – от набръчкване и увисване на кожата.